שלום, אני בן 17 ורוצה לשאול כמה שאלות חשובות.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/12/2009 | 06:39 | מאת: אור

שלום, היו לי בעיות עם הכבד שגילו בשנתיים האחרונות, אני לא בידיוק יודע מה היה, אני עוד במעקב, לפי מה שאני יודע שקראתי והרופאה הסבירה לי היו לי אינזימים גבוהיים בצורה מוזרה מאוד, עברתי ביופסיה ואני חושב שזיהו אצלי דלקת כבד שהייתה בעבר, אני מקווה שאני לא מטעה, אם אני לא טועה זיהו סימנים לדלקת כרונית שהייתה ועברה, האם בעיות כאלו עם הכבר יכולות ליהיות סיבה של פגיעה בהתפתחות הגוף? כתבו לי בטופס הצו ראשון שאני נמצא במעקב קבוע, מה זה אומר? ומה אתה חושב שהצבא יעשה בגלל זה? אציין כי כנראה שאני לא אעשה צבא כי אני עוזב את הארץ לצערי בקרוב לתמיד עם המשפחה ובכל זאת יש סיכוי קטן שהעזיבה תידחה ואני רוצה לדעת מה ההשלכות של הצבא יכולות ליהיות בערך כי אני יודע שאינך עובד בצבא אך אולי אתה יודע ותשובה של בערך יכולה להספיק. תודה, אור.0520100500hgfjgh

26/12/2009 | 12:11 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

השאלה מה הייתה האבחנה אצלך, לאחר הבירור שעברת? האם אובחנה אצלך סוג מסויים של הפטיטיס או מה שנקרא מחלת כבד ויראלית? מאיזה סוג B או C? במידה וזו אכן הייתה האבחנה, בהחלט תהייה לזה השלכה על הפרופיל הצבאי שלך, כמובן תלוי באיזה שלב של המחלה אתה נמצא, אם נשא או חולה במחלה כרונית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב