אבני מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/12/2009 | 12:06 | מאת: אבני מרה

שלום האם יש מצב או שהיה כזה דבר בעבר שאבנים בכיס מרה הפכו לחול התמוססו? תודה

12/12/2009 | 14:52 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית השאלה לא רלוונטית היות וכאשר אדם סובל מאבנים בכיס המרה הטיפול הוא הסרת כיס המרה. הסיבה היא תפקודו הלקוי של כיס המרה אשר מתבטא ביצירה של מרה בעלת תכונות גבישיות אשר מובילות להתגבשות המרה לאבנים, בעבר ניסו טיפולי המסה לאבנים בכיס המרה. התוצאות היו: לא כל האבנים נמסו, שנית, באותם חולים שהאבנים נמשו, האבנים שבו ונוצרו בתוך חצי שנה מהפסקת הטיפול התרופתי. יתירה מזאת, הטיפול להמסת אבנים היה כרוך בשיעור לא מבוטל של תופעות לואי. בנוסף, המסה של אבן גדולה בכיס המרה להרבה אבנים קטנות עלולה להיות מסוכנת, היות ודוקא אותן אבנים קטנות עלולות לעבור מתוך כיס המרה אל תוך צינור המרה הראשי ולגרום לדלקת הלבלב או צהבת חסימתית, אשר נחשבים לסיבוכים משמעותיים יותר של מחלת האבנים בכיס המרה.

14/12/2009 | 06:11 | מאת: אבני מרה

שלום שוב לפני כמה חודשים סבלתי גם בעית קיבה חיידק הליקובטר ובמקביל גיליתי את אבני כיס המרה אבן אחת או שניים קטנות, אחרי טיפול משולש ולוסק כבר 3 חודשים אין לי כאבים היה לי כאב שורף בקיבה בטן עליונה אמצע, השאלה אם אין כאב לבטח אין דלקת או צהבת חלילה בכיס המרה ואולי האבנים אינן הגורם ואין צורך בניתוח כעט? לא כך? אגב שאלה שנית כיצד יודעים אם יש דלקת בכי המרה או צהבת? והאם מומלץ לעשות שוב אולטרה סאונד כיס מרה אחרי חצי שנה לדעת מה קורה עם האבנים? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב