בירור לגבי דרכי מרה מורחבות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/07/2020 | 22:25 | מאת: עדי

שלום רב, רציתי לברר אבי סובל כחודשיים וחצי מחום שבא והולך בזמן האחרון אירועי החום הצטמצמו בתדירות של פעם ב 4 ימים. סובל מעייפות וישנוניות. בעקבות עלייה בתפקודי כבד נשלח לאולטראסאונד. התוצאות: כבד בגודל תקין. מרקם שומניבדרגה בינונית עד גבוהה. טחול - מוגדל כ 14.8 ס"מ. מרקם הומוגני. כיס מרה -נכרת דרכי מרה - דרכי מורה מורחבות, תוך כבדיות. לבלב+אאורטה בטנית+רטרופריטנאום מוסתר ע"י גזים כליות - תקין אין לראות מיימת. אנחנו בלחץ והתור לגסטרו רחוק, אודה על קבלת תשובה מה זה אומר ? האם דרכי מרה מורחבות מסוכן ? וכן לגבי הטחול ? מה כדאי לעשות לאור התשובה הנ"ל תודה רבה מראש.

זה בהחלט דורש ברור. לעיתים זה סימן לגידול אנא פני למרפאתנו בהקדם

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב