פילוסיס בכבד ואבן ביס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/10/2009 | 20:12 | מאת: שולמית לסט

לפני שנה וחצי התגלה אצלי פילוזיס בכבד. מאז נמצא שזה יציב עד היום. יש לי גם אבן של 0.5 ס"מ בכיס המרה. גם ממצא של ריפלוקס וגסטריטיס שמטופל באומפרזול 40 מ,ג ביום. יש לי כאב עמום מתחת לצלעות ימין ונמשך לגב במיוחד בלילה גם אם אכלתי לפני שש שעות וגם אם ארוחה לא שומנית . הכאב לא חזק אבל מציק. האם כדאי לנתח את כיס המרה? האם הפילוזיס יכול לגרום לכאב? CT ABDOMAIN - Multiple liver hypodensities in both hepathic lobes are stable. The large lesion in the periphery of segment 2 measures 2/4 x 1/3 cm and rmain unchanged in size and ehhanceent characteristics.The rest of lesios rmain too small to be characterized The liver outline is smooth.The gallbladder and bile duct are normal. the portal vein and its intrahepatic divisions are patent.באמור יש גם אבן והשאלה אם היא גורמת לכאב לפני שמחליטים לנתח

23/10/2009 | 19:09 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא סביר שהכאב נובע מתופעת הפליוזיס בכבד. לגבי הרפלוקס זה בהחלט יכול להיות סיבה והשאלה מתי עשית גסטרוסקופיה לאחרונה ומה היו הממצאים. אבנים בכיס מרה יכולים להוות גם סיבה. התמונה האופינית לאבנים בכיס המרה היא של התקף כאב בבטן עליונה, לךעיתים מימין ולעיתים קורן לכתף הימנית ולגב, מופיע כשעתיים לאחר ארוחה ויכול להמשך בין שעות ועד יום-יומיים. לעיתים מלווה בתחושת בחילה או הקאות. אך לפעמים התמונה הנובעת מאבנים בכיס המרה אינה אופיינית ויכולה להתבטא כמו זו שלך. לכן, הייתי מתחיל בבירור אנדוסקופי של הושט והקיבה ובמידה וזה תקין, הייתי שוקל את כיס המרה כמקור לכאב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב