אבנים ופוליפים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/12/2019 | 15:08 | מאת: דלית

שלום, בפענוח U,S מלפני חצי שנה נרשם לי מספר אבנים ופוליפים עד 1 סמ בכיס המרה... כך גם בU.S מלפני שנתיים נרשם לי : צמוד לדופן מספר צללים אקוגנים בקוטר עד 6 מ"מ ללא צל אקוסטי אחריהם . ובסיכום אבנים ופוליפים בכיס המרה. עלי לציין שלפני כחצי שנה עברתי c.t ולא הוזכרו הפוליפים רק אבנים. אודה אל תשובתך לאבחון והמשך טיפול.

זה בהחלט דורש התייחסות. יש להבין את אופי הפוליפים לפני החלטה על סוג הניתוח. כדאי לשקול ביצוע MRCP

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב