מיפוי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/10/2009 | 23:28 | מאת: אשר

שלום, מהי רמת הסכנה במיפוי כבד ע"י סימון כדוריות דם אדומות ע"מ לאשר קיום המנגיומות בכבד? האם בדיקת MRI יכולה להוות תחליף למיפוי? בתודה מראש

07/10/2009 | 23:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין שום סכנה במיפוי כדוריות מסומנות למעט תגובת רגישות הקיימת בכל בדיקה בה מזריקים חמר כלשהוא לגוף. בדיקת MRI בדיקה מצויינת וטובה לאבחנה של המנגיומה, אך יקרה ולא זמינה בהשוואה למיפוי. בכלל, אבחנה של המנגיומה צריך לעשות עם בדיקת CT תלת פאזי באיכות טובה ולא צריך בדיקות נוספות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב