שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/10/2009 | 05:57 | מאת: סס

שלום לפני כמה חודשים סבלתי מחיידק הליקובטר ודלקת ניתן לי טיפול משולש במקביל גיליתי שיש לי אבנים קטנות בכיס המרה הכירוג אומר שאולי יש לי אותן שנים ולא הרגשתי אבל הדבר שאני צריך לדעת בגלל שאני סובל מכאב פעם ב... באמצע הבטן עליון כאב שורף אני לא יודע מאיפה בא הכאב איך אני אמור לדעת כי כאב בצד ימין אין לי? תודה

07/10/2009 | 23:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עכשו שהגסטרואנטרולוגים חיסלו את החיידק בקיבה יש להיות המעקב ולראות אם כאב הבטן ממשיך. לעצם עיניין האבנים בכיס המרה אתה צריך לדעת שלא כל האבנים גורמים לבעיה או כאב בטן, רק חלקן. לרוב מדובר בהתקף של כאב בבטן העליונה, בעוצמה משמעותית הקורן לכתף הימנית ולגב, לעיתים מלווה בתחושת בחילה או אף הקאות. לעיתים ההתקף מופיע לאחר ארוחות.

08/10/2009 | 11:27 | מאת: סס

שלום אף פעם לא היה לי כאבים בכתף הימנית או בגב לאור העובדה שיש לי אבנים קטנות בכיס המרה? אבל שורף לי בבטן באמצע אמצע בטן עליונה וזה כאב שבא פעם בחודש ולא דווקא אחרי ארוחות אלא שעות אחרי הרבה הארוחה. אז מה כדאי לעשות האם כדאי לגשת לכירוג להתייעץ עמו כדי לעת מאין נובע הכאב? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב