תוצאות אולטראסאונד דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/09/2009 | 20:28 | מאת: המודאגת

שלום רב לפני כמה ימים היה לי כאב חזק בלתי נסבל ברום הבטן עם הגב. למחרת הפנה אותי רופא המשפחה לאולטראסאונד בטן כדי לבדוק בעיקר את כיס המרה. תוצאות הבדיקה למרה,טחול,לבלב,כליה ימנית, אגן קטן היו תקינות. לגבי תוצאות הכבד והכליה שמאלית היו כנ"ל: "הודגם כבד בגודל, מנח,ומבנה עלקולגרפי תקין וללא נוכחות מוקדי סמיכות מוגברת או מופחתת בתוכו, מלבד ציסטה באונה ימנית בקוטר 6 מ"מ " כליה שמאלית: "הודגמה כליה בגודל, מנח,ומבנה עלקולגרפי תקין וללא הידרונפרוזיס. מערכת מאספת תקינה,עובי פרנכימה תקין. הודגם נגע הידי קורטיקאלי בקוטב תחתון בקוטר 3 מ"מ שיכול להתאים לאנגיומיוליפומה" נא להסביר לי 2 התוצאות, כי ראיתי שהרופא שלי דאג לממצא שבכליה יותר ולשם כך הפנה אותי לרופא אורולוג שהתור שלי עדיין רחחוק, ואין לי עצבים לחכות כל כך זמן. עד אז אני מבקשת הסבר מכם על מה מדובר. תודה מראש

26/09/2009 | 20:48 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שני הממצאים שהתגלו אצלך בכיליה ובכבד הינם ממצאים שכיחים המתגלים בבדיקות אולטרסאונד. לשני הממצאים אין משמעות קלינית ולא מצריכים טיפול או מעקב. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב