אבנים קטנות בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/09/2009 | 15:42 | מאת: רועי

מזה 15 שנה יש לי אבנים בכיס מרה ואנו חיים בדו-קיום. לא היו לי התקפים. תחילה היו אבנים בודדות קטנות אח"כ רבות אח"כ גדולות מעטות ואח"כ גדולות רבות ועתה קטנות היושבות על קרקעית הכיס. אורולוג שראה את האולטרה סאונד יעץ לי לפנות לכירורג. אולם רופאת המשפחה המוערכת שלנו אמרה: מה חדש? אני בן 74 וסובל מכמה מחלות סיסטמיות אך מתפקד כהלכה לרבות הליכה מרובה והתעמלות. מה הסיבה לשינויים בתצורה של האבנים והאם באותו מחזור מעגלי הן עשויות להיעלם. ומה דעת המומחה על ניתוח או טיפול אחר? תודה ושנה טובה

26/09/2009 | 20:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כל עוד האבנים שקטות אינך זקוק לניתוח ואתה יכול להמשיך את דו הקיום שלך. הסיבה לשינוי בתצורת האבנים יכולה לנבוע מההתרשמות הסוביקטיבית של בודקים שונים במהלך בדיקת האולטרסאונד. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב