פוליפ זעיר בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/02/2019 | 09:18 | מאת: ענבל

שלום ד"ר אלון לאחר תקופה של כאבי בטן בוצע אולטרסאונד והממצאים הם: הכבד אינו מוגדל במרקם רגיל כיס מרה מכווץ הודגם פוליפ זעיר דרכי המרה אינן מורחבות הטחול בגודל ומרקם תקין הלבלב הודגם בגודל ומבנה תקין כליות תקין ללא עדות להידרונפרוזיס גושים או אבנים ברטרופריטונאום העליון לא הוגם ממצא חריג האאורטה הבטנית אינה מורחבת ללא נוזל בבטן ובאגן שלפוחית ללא ממצא גם בצוואר יש בלוטות לימפה מוגדלות איך יודעים אם הממצא פוליפ או אבן/גוש כולסטרול? האם יש מקום לדאוג? ומה עליי לעשות? לא צוין גודל הפוליפ. האם MRI הוא בחינה טובה יותר לדעת גודל ועל מה מדובר? אודה על התייחסותך לבדיקת האולטרסאונד תודה

אנא פנה למרםאת ניתוחי כבד לשם הערכה מלאה, שתכלול גם אפשרות של ברור גנטי

25/02/2019 | 22:38 | מאת: ענבל

לא הבנתי את תשובתך בבקשה. למה הכוונה ברור גנטי? האם הממצאים מדאיגים? או נראה לך תקין?

25/02/2019 | 22:40 | מאת: ענבל

ולמה ניתוח כבד?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב