כאבים בטן ימנית עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/01/2019 | 14:42 | מאת: חנאל

שלום רב. בן 29. בריא. ללא ניתוחים בעבר או בעיות מסויימות. מזה חודש סובל מכאבים בבטן ימנית עליונה מתחת לצלע האחרונה. לעיתים כאבים עמומים שמופעים אקראית ונעלמים כעבור מס שעות ולעיתים כאבים חזקים יותר לאחר אוכל (בייחוד מטוגן). כאב שמחריף בייחוד כאשר נושם עמוק. כאשר אני לוחץ מימין ונושם במקביל, הכאב מחריף אך עושה רושם שאינו קשור בריאות. מעיון כאן בפורום נראה כמו כאבי כיס מרה אך אין לי בחילות כלל. יש לציין שהכאב משתנה בשינוי תנוחות שכיבה מסויימות. לפעמים, בהתקף חזק, הכאב מורגש כדקירה המקרינה לעבר עצם הבריח/כתף הימנית. הכאב יכול להיעלם כליל לאחר כמה שעות עד יממה לשבוע ויותר אך במצבים מסויימים אינו מרפה יום יומיים עם עליות וירידות. תודה ושבוע טוב

שלום כדי להבין את המקרה לעומק וכדי לאבחן באופן מדוייק יש להבדק במרפאה לאבחנה חשיבות בקביעת הטיפול אני ממליץ לך לפנות לרופא המתמחה במחלות כיס מרה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב