פענוח us וקביעת טיפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/12/2018 | 01:59 | מאת: מיכל

אני בת 25, הלכתי לרופא משפחה בעקבות תקופהארוכה של בחילות ןכאבים בצד ימין של הבטן. עברתי 2 בדיקות דם בהפרש של 3 שבועות: בבדיקה הalt היה 104 ולאחר 3 שבועות 50 וast היה בבדיקה הראשונה 109 ולאחר 3 שבועות 42. בעקבות המשך תחושת הבחיחות עשיתי us ושם עלו מספר מוקדים היפראקוים צמודים לדופן בגודל מקס' עד כ5 ממ ללא נידות בשינוי תנוחה מתאימים לפוליפים ללא עדות לאבנים ללא דופן מעובה. הלכתי לכירוג שהמליץ לי על ניתוח לכיס מרה. רציתי לשאול מספר שאלות: 1. מה המשמעות של מספר מוקדיםמהיפראקוים. 2. האם פוליפים בגיל 25 הם נפוצים וממה הם נוצרים? 3. האם יש חשש לגידול? 4. האם עיתוח הוא חובה או שניתן לוותר?

אלו שאלות טובות באופן כללי את צריכה להיבדק אצל כירורג מומחה לתחום זה מומלץ גם לעשות MRI מיוחד לשם ברור

30/12/2018 | 14:59 | מאת: מיכל

והאם ניתן בכל זאת לענות על שאלה 1 ו2? בדגש על שאלה 1

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב