טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/09/2009 | 20:23 | מאת: קרן

שלום! ילדתי לפני חודש ואחרי לידה היה לי טחורים טיפלתי בזה עם משחה ונרות וזה עבר אך היה לי עצירות ושוב פעם חזר לי יותר גרוע.. אני מזריקה קלקסאן 40 מ"ג ובמשחה כתוב לא להשתמש אם נוטלים תרופות של תפקודי קרישה.. האם זה הסיבה שיורד לי משם די הרבה דם בלי קשר לפעולת מעיים? והאם להפסיק את הקלקסאן? אני כבר עם טיפול של נרות ומשחה 8 ימים - זה עזר מעט אך הטחורים עדיין גדולים וכואבים קצת.. מה ניתן לעשות עוד חוץ מטיפול זה? תודה

20/09/2009 | 11:38 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אינני יודע מדוע את נוטלת קלקסן ואם כבר אפשר להפסיק הטיפול בקלקסן. ברור שהדימומים הקשורים בטחורים יכולים להחמיר על רקע הטיפול בקלקסן. לכן תחילה יש לברר האם ניתן כבר להפסיק הטיפול בקלקסן? שנית, הקשר בין איכות היציאה והדימום מטחורים חשוב ביותר, ולכן בשלב זה הייתי מציע לך להתחיל במרככי יציאה, שהם בעיניי הרבה יותר חשובים מהנרות או המשחות. קיימים סוגים שונים של מרככי יציאה וכולם מבוססים על חומר הפועל בדומה לסיבים. קימים תכשירים כמו - Peglax, natural fiber, agiocur, konsyl וכול' הרעיון לקחת מזה פעם או פעמיים ביום ולהרבות בשתייה. לטיפול המקומי בטחורים קימים תכשירים שונים אשר נועדו להקל , חלק מזה את כבר נוטלת. בסופו של תהליך הטחורים חוזרים פנימה. חשוב לאחר מכן לפנות לפרוקטולוג כדי שיעשה הערכה של דרגת הטחורים ויחליט על הטיפול המתאים אשר ימנע חזרה של המקרה הנ"ל.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב