המנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/07/2007 | 16:50 | מאת: אבלין

שלום וברכה. אני כחצי שנה לאחר לידה רביעית במספר. כאשר הייתי בחודש שלישי ביצעתי US בטן והכל היה רגיל לאחר כחצי שנה לקראת הלידה ביצעתי שוב US בטן את אותה הבדיקה בדיוק ונמצאה המנגיומה 17 מ"מ רופאת המשפחה שלי לא מייחסת חשיבות לדבר, אומנם רציתי לשאול את חוות דעתך האם יתכןא. שההמנגיומה נוצרה תוך חצי שנה או שלא ראו אותה בבדיקה קודמת? ב. האם יתכן כי שינויים הורמונלים בהריון ישפיעו על היווצרות המנגיומה בכבד?( אציין רק שכל כמה שנים אני עוברת בדיקת US בטן בעקבות טחול מוגדל ולכן אני יודעת שלא היתה המנגיומה מעולם, על תשובתך אודה מאוד אבלין

24/07/2007 | 18:31 | מאת: ד"ר אריה אריש

יתכן שלא ראו אותה בבדיקה קודמת, אך אין להקל ראש בכך ויש צורך בבדיקה נוספת לכבד. מאחר שגודלה הוא 17 מ"מ מיפוי לא יתן תשובה, מומלץ לבצע CT תלת פאזי

28/10/2007 | 11:43 | מאת: חנה

מזה כחודשים כשאני שוכבת לישון הרגשתי בבליטה בבטן העליונה לפני כשבועיים הרגשתי כאב חד בבטן העליונה שהקשה עליי לנשום כך במשך מס שעות סבלתי עד שנרדמתי על הבטן. ניגשתי לרופא והיא הפנתה אותי לבדיקת u.s נתגלה המנגיומה בקוטר 6מ"מ. בבדיקה של הרופאה הבטן רכה אך רגישה למגע בבטן העליונה היא הפנתה אותי ל בדיקת סיטי. אני מאוד מודאגת היות ואבי ניפטר מסרטן הראות ואימי נפטרה מסרטן הלבלב. אני בת 40 .אני לא מעשנת ואו שותה משכאות אלכוהולים . אני נימצאת עם עודף מישקל. לאחרונה התחלתי דייאטה .מחכה לתשובה במהרה תודה מראש(אם אפשר לדעת על תופעה זו).

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב