שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/09/2009 | 17:58 | מאת: שי

שלום לפני כ4 חודשים התגלה אצלי חיידק הליקובטר עברתי טיפול משולש ועברתי בדיקת נשיפה שבה התברר שהחיידק נעלם עברתי אולטרסאונד בבית החולים והתגלה אבנים קטנות הכאבים אצלי הם באמצע מתחת לחזה אגב אני בחור , שאלתי האם עלי למהר עם הניתוח כאבים יש לי פעם בחודש מה לעשות? תודה

05/09/2009 | 11:26 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

באיזה כאב מדובר? האם מדובר בכאב בטן בעל אופי של "צירים"? האם מופיע לעיתים קרובות כשעה שעתיים לאחר ארוחות? האם מלווה התחושת בחילה? האם קורן לגב או לכתפיים?

06/09/2009 | 06:46 | מאת: אור

הכאב לפעמים דוקר אבל זה כאב שבה פעם בחודש ולא תמיד ישר אחרי ארוחות בבית החולים אמרו שאין מה למהר עם הניתוח ויש אנשים שחיים עם זה שנים. ולגבי לחץ וחרדה לפני ניתוח אם הוא באמת מוגזם הפחד שמדחיק את הניתוח וחושש מאוד ממהרדמה ואנני רוצה לעשות את הניתוח רק מהפחד ואפילו כדור הרגעה לא עוזר מה עלי לעשות האם אין טיפול אחר לאבנים בכיס המרה? ועשיתי בדיקות ביוכמיה והכל בסדר אין דלקת. תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב