האם זה באמתהמנגיומה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/07/2007 | 10:04 | מאת: נלי

לד"ר שלום. הרופא שלח את אמי לבדיקה של סריקה על קולית של האגן וממצאי הסריקה הם כאל: יש ממצא לוואי,באונה הימנית של הכבד הודגם ממצא היפראקוגני עגול,מוגבל היטב בקוטר כ-7 מ"מ (ככל הנראה המנגיומה). האם זה באמת המנגיומה? אמא שלי עובדת במפעל כימי מזה 3 שנים. האם יכול להיות שיש השפעה של מקום העבודה בו היא עובדת על מצבה הבריאותי? האם יכולות להתפתח מחלות נוספות,אם כן מהם? ומהי השפעת החומרים הכימים הללו :בוטנול,אטנול,נירוסטה.(הם יש בכלל השפעה) על בריאותה?

18/07/2007 | 14:04 | מאת: ד"ר אריה אריש

לפי התאור הסונוגרפי אכן סביר מאוד שמדובר בהמנגיומה. הנגע קטן מאוד ולכן אי אפשר לאמת זאת במיפוי כדוריות אדומות מסומנות. המלצתי היא לבצע אולטרסאונד בעוד שלושה חודשים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב