פוליפים בכיס מרה - התקטנות בגוגדל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/12/2017 | 20:24 | מאת: אורי

לפני כחצי שנה בבדיקת us בטן אובחנו מספר פוליפים בגודל עד 0.7 מ''מ כיום לאחר בדיקה נוספת אובחנו מס' פוליפים בגודל מקסימלי של 0.5 מ''מ האם הקטינה אומרת שלא היה מדובר בפוליפ מלכתחילה ? או שפוליפ יכול להתקטן ? בנוסף אובחן טחול מוגדל עד 16 ס''מ בשתי הבדיקות (הגובה שלי 1.85 אמרו לי שאולי זה קשור ) כול היתר כולל הכבד בגודל תקין ובמרקם תקין האם הטחול זה משהו מסוכן ?

הי אורי פוליפים בכיס מרה זה נושא מורכב, משום הפוליפ יכול להיות או שפיר או ממאיר. על כן מומלץ שתפנה למרפאת ניתוחי כבד-לבלב בבלינסון כדי שנרחיב את הברור. כנראה יהיה צורך גם בMRI רפואה שלמה וחג שמח!

20/12/2017 | 15:50 | מאת: אורי

אני בגיל 19. וכול הבדיקות כולל הבדיקות דם ותפקודי כבד תקינות לחלוטין,וגם יצר הדברים ב us יצאו תקינים למעט הטחול המעט מוגדל אמרו לי שאין סכנה לממאירות בגדלים וכאלה ויש צורך רק במעקב, אני פשוט לא הבנתי איך יכול להיות שפועלים קטן בחצי שנה במקום גדל, והאם זה אומר שזה יכול להיות שלא היה פוליפ מלכתחילה

הי אורי פוליפים בכיס מרה זה נושא מורכב, משום הפוליפ יכול להיות או שפיר או ממאיר. על כן מומלץ שתפנה למרפאת ניתוחי כבד-לבלב בבלינסון כדי שנרחיב את הברור. כנראה יהיה צורך גם בMRI רפואה שלמה וחג שמח!

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב