כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/08/2009 | 16:52 | מאת: mimi

שלום, בבדיקת US שנתית במסגרת מעקב אחר בעייה כבדית אוטואימונית ["חפיפה"-המטופלת בסטרואידים ואורסוליט] נראה, ציטוט: "מוקד אקוגני על כיס המרה, 12מ"מ, באזור הפונדוס, ייתכן פוליפ". האם מוצדיק CT? האם יש קשר לבעייה הכבדית? תודה!

16/08/2009 | 16:28 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אולטרסונוגרפיסט טוב היה קרוב לודאי מספק תשובה יותר מדוייקת. אינני חושב שזה קשור ישירות למחלה האוטואימונית שלך, אלא אם מדובר בכולנגיטיס סקלרוזנטית PSC. אני מאמין שצריך לשאוף לאבחנה ודאית כל האפשר באמצעי ההדמיה, יתכן שבדיקת MRCP תהיה יותר נכונה בקונטקסט הזה.

16/08/2009 | 16:45 | מאת: mimi

תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב