קרית חיים לייב יופה 7 קרית חיים 26273

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/08/2009 | 17:09 | מאת: הולדר נורית

לפני כשלושה חודשים עשיתי אולטרה סאונד בטן עליונה כמעקב קבוע מכיון שיש לי רק כליה אחת את השניה הוציאו בגלל סיבה אונקולוגית. בבדיקת האולטרה סאונד נאמר לי שיש אבן בכיס המרה. השבוע עשיתי בדיקה חוזרת ונרמז לי שזו כנראה ציסטה ולא אבן. אני אמורה לחזור לרופא שמטפל בי. בינתיים אני סובלת ממחושים בבטן וגם מבחילה האם יכול להיות קשר בין תופעות אלה לבין הממצא בכיס המרה או שאולי זה החידק הליקובקטור פילורי ממנו סבלתי בעבר הלא רחוק וכעת הוא חזר.מטבע הדברים אני מאוד במתח האם תוכלו לעזור לי בהקדם האפשרי. בתודה נורית הולדר

16/08/2009 | 13:16 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מדבריך, בדיקת האולטרסאונד נעשתה כבדיקת מעקב ולא עקב מיחושים או כאב בטן. כך, שהממצא הוא אקראי לחלוטין. חשוב לציין, כי נוכחות אבנים בכיס המרה לכשעצמה אינה מהווה הוריה מוחלטת להסרת כיס המרה, למעט באוכלוסיות סיכון מסוימות, לרוב הקשורות בתפקוד חיסוני ירוד. כמובן שאם קיים ספק לגבי עצם האבחנה, קרי, האם מדובר באבן או במשהו אחר, יש לודא האבחנה. אינני מכיר ציסטות של כיס המרה, אך, יש פוליפים של כיס המרה ביניהם פוליפים אמיתיים או כאלה שמבטאים התגבשויות כולסטרול בדופן כיס המרה המדמות "פוליפים". קיימות לעומת זאת, ציסטות בכבד ובכליות שהן לרוב ממצאים שפירים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב