ALK. PHOSPHATASE גבוה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/08/2009 | 00:45 | מאת: איתי

שלום רב, קיבלתי תוצאות בדיקה של תפקודי כבד והתוצאv של ה- ALK. PHOSPHATASE היא 461!!! רמת ה GGT שלי היא 13, ה- BILIRUBIN-TOTAL הוא 0.7 וה- BILIRUBIN-DIRECT הוא 0.14 מאז חודש אפריל אני נוטל תרופות הומאפותיות נגד ליחה אלרגית של : שמן אורגנול, כלורלה (מאצות), אסידופיליס ונוני. האם הן האחראים לתוצאה הזו ואם לא, כיצד ניתן לבדוק את המקור לתוצאה המדאיגה הזו? תודה מראש, איתי

16/08/2009 | 12:46 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המקור לאנזים זה יכול להיות הכבד, המעי העצמות והשיליה. מתוך בדיקות הדם שלך נראה כי העלייה באנזים זה היא מבודדת ומלווה ברמה תקינה של ה- GGT והבילירובין. ממיעוט האינפורמציה שהעברת אני יכול להניח כי מדובר בגבר, גיל? בריא שאינו סובל מסימפטומים כלשהם, ושהתוצאה הזו היא של בדיקת דם שיגרתית? קיימות מחלות כבד שונות היכולות להתבטא בעלייה מבודדת של הפוספטזה האלקלית, כמו גם אלכוהול או תרופות היכולים לעשות זאת. בקיצור, על מנת להבין קצת יותר יש צורך באינפורמציה נוספת כמו בן כמה אתה? האם בריא? האם סובל מסימפטומים כלשהם לאחרונה? מדוע נעשתה בדיקת הדם?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב