מיפוי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/08/2009 | 19:01 | מאת: מירי

בסך הכל נשלחתי לאולטרסאונד בטן, כמעקב כללי. לציין שעברתי סרטן השד לפני 24 שנים. באולטרסאונד נראו נגעים דמויי המנגיומה, ומשם נשלחתי לCT , גם שם חזרו על אותו דבר והפעם המליצו על המשך בדיקה במיפוי RBC. להלן התשובה:קיים אזור בעל פרפוזיה ו BLOOD POOL מוגברים באונה השמאלית של הכבד וקליטה בו ללא שינוי במיפוי המאוחר כשעתיים לאחר ההזרקה.אין לראות באזורים אחרים אספקת דם מוגברת בכבד. סיכום: ממצא בעל אספקת דם מוגברת באונה השמאלית של הכבד-המנגיומה? אחר? הרופאה שלי בחופש, וזה מלחיץ כמובן מאד,לא מאמינה שבשלושת הבדיקות האלו לא הצליחו לראות בדיוק אם המנגיומה או לא, אז מה הספור?? מה דעתך ?? סליחה על אורך המכתב אבל הלחץ רב. תודה מראש מירי

05/08/2009 | 00:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

את לא היחידה, גם אני לא מאמין שלאחר 3 הבדיקות הנ"ל לא נתנה אבחנה סופית!!!! מכל מקום, לאבחנה של המנגיומה מספיק אולטראסאונד + CT. אין לפני אף אחת מהבדיקות הנ"ל כך שאין ביכולתי להתייחס. מאידך, מתאור תוצאות מיפוי הכדוריות האדומות עולה כי הממצא בכבד הוא המנגיומה.

05/08/2009 | 00:14 | מאת: מירי

תודה רבה רבה לך. המשך ערב נעים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב