ניתוח להסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/08/2009 | 11:56 | מאת: סתיו

ביום חמישי שעבר עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה. דיממתי בהמלך הניתוח והמנתח נאלץ לחבר לי נקז. לאחר יום הנקז התמלא בצורה מפחידה ומתוך מצב חרום הכניסו אותי לנתוח חרום (נתוח נוסף) בניתוח גילו שאחת הסיכות נפלה ובעקבות הפתח נוצר דימום רציני. הגעתי למוגלובין של 5.4 ! כמעט מתתי. ביום שלישי שוחררתי לביתי עם הנקז. סובלת כאבי תופת. לא מצליחה לשבת. רק במיטה נוח לי וגם הגב כבר כואב! יש לי כמה שאלות: 1. התחבושת של הנקז שמחובר לבטן מדממת. ממש יורד דם. זה תקין? 2. יממה אחרונה רוקנתי נקז 55 מ"ל. זה בסדר? 3. כאבי התופת שיש לי בזמן ישיבה/הליכה נורמאליים? לא מסוגלת לשבת מול המחשב יותר מ 5 דקות . מה דעתך ד"ר אני בסדר? ושאלה אחרונה: הסיכה שעפה נמצאת אצלי בגוף . זה מסוכן? האם הרשלנות שקרתה לי היא איומה? תודה.

04/08/2009 | 23:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם הניתוח השני נעשה בגישה פתוחה או לפרוסקופית? אני מניח מהתאור לעיל כי בגישה פתוחה. דימום שלאחר ניתוח הינו סיבוך מוכר המאיים בכל מהלך ניתוח ולאחר ניתוח. במקרה של סיבוך מסוג זה חשובה האבחנה המהירה והתגובה הנכונה, קרי ניתוח דחוף לעצירת הדימום. לכן, אינני חושב כי מדובר ברשלנות. יתירה מזאת, המשך ההפרשה הדמית לאחר מהלך כמו הנ"ל נורמלית וצפויה לרדת עד להפסקה ספונטאנית. הכאב במקרה של ניתוח פתוח מובן ושונה מהכאב לאחר ניתוח לפרוסקופי. לסיכה שבבטן אין כל חשיבות. סה"כ מהלך בהחלט לא נעים אך טוב שטופל היטב וטוב שיצאת מזה בשלום. יש תמיד לזכור, כי אין ניתוח קל ופשוט ועל אך זהירות וניסיון המנתחים, סיבוכים עלולים לקרות, ולצערינו, הם חלק מהכירורגיה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב