אבן בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/07/2009 | 14:49 | מאת: לולי

שלום, אתמול עשו לי אולטראסאונד של הבטן וגילו אבן בכיס המרה בקוטר של 1.5 ס"מ. לאחרונה חשתי כאבים בחלק הימני של הבטן שכנראה קשורים להמצאות האבן. שאלתי היא מה עליי לעשות כרגע ועד כמה זה חמור. תודה

22/07/2009 | 22:06 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם מדובר בכאב עוויתי זאת אומרת מתחזק ונחלש (כמו צירים)? האם הופיע לאחר ארוחה? האם לווה בתחושת בחילה או הקאות? האם הכאב שחשת הי ממוקם בבטן עליונה מימין? אלה שאלות חשובות שנועדו לאבחן את סוג התלונות מהם את סובלת ולברר אם אלה נובעים מנוכחות האבנים בכיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב