דחוף דחוף ניתוח כיס מרה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/07/2009 | 14:25 | מאת: מודאגת-דחוף

שעה: 18:45 לסבתא שלי יש דום נשימה בשינה וסובלת מסוכרת דרגה 2 וכולסטרול גבוה יש לה בעיות שינה היא עברה ניתוח להוצאת הרחם וניתוח ברגליים והמצב החיסוני שלה נמוך....יש לה ציסטה בכיס מרה 7 מ"מ שהיא גדלה לפני שנתיים היא הייתה 2 מ"מ הרופא המליץ על ניתוח להוצאת כיס המרה עם הציסטה האם כדאי לעשות או לא לעשות את הניתוח ???היא מפחדת מאוד גם מפני שזו הרדמה כללית וגם בגלל שבגלל הסוכר הריפוי לא יהיה מוחלט וזה נעשה בלייזר והמצב החיסוני נמוך אשמח לתשובה בהקדם.. סבתי בת 66 לפי הרשום באולטראסאונד-כיס מרה ללא אבנים..אולם נצפה פוליפ בקוטר של 7 מ"מ דרכי המרה תקין... אשמח אם תענה לתשובתי בהקדם האם צריך לנתח ולהוציא את הפוליפ?וגם את הכיס מרה?לאור העובדה שהיא חולת סוכרת והריפוי איטי כתוצאה מזה ...תודה רבה מראש סבתי מודאגת ולא רוצה לעשות את הניתוח בכלל טוענת שאין לה כאבים בכלל במקום זה...האם יכול להיגרם נזק אם לא תעשה את הניתוח?

22/07/2009 | 15:15 | מאת: מודאגת

בבקשה תשובה בהקדםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22/07/2009 | 21:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

פוליפ בכיס המרה שגדל או מגיע לגודל של 1 ס"מ ויותר מומלץ להוציאו וזאת בגלל החשש שמדובר בפוליפ של כיס מרה אשר לו פוטנציאל לממאירות. אין זה אומר שמדובר בממאירות לא בפוטנציאל לאורך זמן. היות וממאירות כיס המרה הינה מחלה מאוד אלימה מעדיפים להוציא של פוליפ כאשר הוא עדין פוליפ שפיר, לפני שהוא משתנה לאורך הזמן. ניתוח הסרת כיס מרה הוא לרוב ניתוח לא מורכב והיות ונעשה בלפרוסקופיה, אף קשור בהתאוששות קלה יותר למנותח. סבתך כבר עמדה בניתוח ואני מבין שבהצלחה, כך שאינני רואה סיבה מדוע שלא תעבור גם את ניתוח כיס המרה בהצלחה. לסכרת אין שום רלוונטיות לסיכון הניתוחי או ההתאוששות מניתוח לפרוסקופי להסרת כיס המרה. לסיכום ממליץ להסיר כיס מרה בלפרוסקופיה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב