אחרי כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/07/2009 | 14:10 | מאת: אילה

עברתי לפני 5 חודשים ניתוח להסרת כיס המרה בשיטה לפרוסקופית, עקב מציאת אבנים בו. לאחרונה החלו כאבים המזכירים כאבים מלפני הניתוח, אך חלשים יותר. ובנוסף, מאז הניתוח פעמים רבות יש יציאות רכות, אך לא באופן קבוע. בבדיקת דם ערכי ה GOT היו גבוהים מעט (35). רופא המשפחה הפנה לאולטה סאונד לדרכי המרה, ועד לבדיקה לשמור על דייאטת שומנים כבעבר. האם זה נראה קשור לניתוח? מה זה יכול להיות? לגבי הדיאטה, עד כמה צריך להקפיד? (אני מניקה, ורזה)

18/07/2009 | 23:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם היו הפרעות בתפקודי הכבד במהלך ההריון ללא כאב בטן? מה הם תפקודי הכבד היום? (לא רק ה- SGOT)? עדכני אותי גם לגבי תוצאות האולטרהסאונד. יציאות רכות תיתכנה לאחר כריתת כיס מרה, לרוב זמני וחולף. ההמלצה לדיאטה דלת שומן בשלשב זה היא עד סיום הבירור של דרכי המרה לשלילת אבנים שאריות בתוכן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב