אבן גדולה בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/07/2009 | 21:29 | מאת: יפעת

אמי עשתה אולטרה סאונד בטן, והתגלה לה אבן גדולה בגודל 2.3 ס"מ בכיס המרה. מה זה אומר? מה צריך לעשות? מה דרכי הטיפול? הסבירו לי בבקשה. בנוסף ראו שהכבד שומני. מה לגבי זה? האם זה קשור לעצירות המאד קשה שיש לה בשבועיים האחרונים? והאם זה קשור לבטן העליונה הנפוחה שלה? שזה גם רק בשבועיים האחרונים. תודה רבה

18/07/2009 | 23:52 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם אימך סובלת מכאב בטן התקפי, הקשור לארוחות, מלווה בתחושת בחילה או הקאה? בת כמה אימך ומה מחלות הרקע שלה? ממצא של כבד שומני שכיח באוכלוסיה ולרוב אם אינו מלווה בהפרעה בתפקוד הכבד (על פי בדיקות הדם) בדר"כ לא מצריך טיפול למעט דיאטה, איזון סכרת, אם קיימת ופעילות ספורטיבית בהתאם לגיל. מאידך, עצירות המלווה בכאב בטן של הזמן האחרון מחייבת בדיקת קולונוסקופיה אם לא נעשתה בשנים האחרונות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב