פטטיס B

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/07/2009 | 12:12 | מאת: ישראלי

שלום.מצאו לי פטיטיס מסוג B.ונשלחתי לבדיקת אולראסאונד.תוצאות הבדיקה היא שהכבד תקין.יש לציין שאני לוקח ליפיטור שנים רבות לטיפול בכולסטרול גבוה. הרופא בכל זאת מציע גפ ביופסיה של הכבד.למה?מה זו בדיקה זו?סיכון?תודה

18/07/2009 | 23:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, לפני ביופסיה של כבד יש צורך בבדיקות סרולוגיה להפטיטיס B, כולל בדיקות דם לתפקודי הכבד. במידה ותפקודי הכבד מופרעים כי אז יש צורך לברר אם קיימת פעילות ויראלית וזאת בדר"כ ע"י בדיקת דם נוספת הנקראת PCR אשר בודקת אם הוירוס מתרבה או בתרדמה. בהחלט לא כל החולים בהפטיטיס B מגיעים לביופסיית כבד. מציע לך לפנות להפטולוג. לעצם העיניין, ביופסיית כבד אינה פעולה מסובכת או מסוכנת ולרוב נדרשת על מנת לספק אינפורמציה נוספת בנוגע למצב הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב