כיס מרה אבנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/07/2009 | 15:35 | מאת: אור

שלום יש לי שאלה בקשר לאבנים כיס מרה נאמ לי לעשות ניתוח להסרתה אך יש לי 2 שאלות בהתחלה עשיתי 2 אולטרה סאונד עם צום של 24 שעות יותר מהרגיל כמו שנתבקשתי ולא ראו את כיס המרה אחר כך נשלחתי למיפוי כיס מרה עם צום שהספיק וגם אז לא ראו את כיס המרה חשבו שעברתי כריתה ואז נשלחתי לCT ואז רא את כיס המרה עם אבנים ואז אמרו לי לעשות ניתוח להסרה (במקביל יש לי חיידק בקיבה עם טיפול משולש) 2 שאלות 1. אמרו לי לעשות ניתוח להסרת כיס המרה ניתוח אלקטיבי הבעיה שאני סובל כמעט כל יום מכאבים עזים ואני לוקח לוסק ופפברין לפי מרשם, הכירוג אמר לסיים קודם עם החיידק , אבל עם כאבים כאלו לא כדאי כבר לקבוע לניתוח כיס מרה? 2. שאלה 2 אם כל כך היה קשה למצוא את כיס המרה אני שואל את עצמי האם הניתוח לא יהיה קשה יותר כדי למצוא את כיס המרה? אשמח לתשובות לשני השאלות. תודה

13/07/2009 | 23:13 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כיס מרה אשר לא מודגם באולטרהסאונד יכול להיות עקב היותו קטן ומכווץ, למרות שצם לפני הבדיקה צריך לגרום לו להתמלא ולהיות גדוש. העובדה שהמיפוי לא הדגים את כיס המרה בנוסף לכך שאתה סובל לעיתים קרובות מכאב בטן מראה כי מוצא כיס המרה שלך "נסתם" לעיתים קרובות ע"י האבנים שבתוך כיס המרה, ויתכן שהמיפוי נעשה בסמיכות להתקף שהיה לך, ואז הגיוני שכיס המרה לא נראה. נכון היה לעשות CT בטן כי ישנו מצב נדיר בו אנשים נולדים ללא כיס מרה או שכיס המרה ממוקם במקום לא שיגרתי כמו בצד שמאל של הכבד או אפילו בתוך הכבד. אז לך יש כיס מרה. ואני ממליץ לך להוציאו בהקדם. בהצלחה.

14/07/2009 | 14:22 | מאת: אור

שלום הייתי אצל כירוג מומחה והוא המליץ לי לפני ניתוח כיס מרה לסיים עם החיידק ההליקובטר ואז לקבוע תור לניתוח כיס מרה והוא גם אמר שהניתוח לא דחוף למרות שאני חש הרבה בכאבים ואני לא יודע מאין הם נובעים אם מהחיידק או מהאבנים בכיס המרה עברתי טיפול משולש ועכשיו אני מחכה לתשובה של בדיקת הנשיפה כדי לבדוק אם החיידק נעלם מה אני עושה כשאני עדיין סובל מכאבים והייתי כמה פעמים במיון ואמרו לי לקבוע תור לניתוח שזה ניתוח מוזמן? אבל הכירוג ממליץ לטפל בחיידק תחילה.? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב