ניתוח להסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/06/2009 | 13:54 | מאת: יניב

שלום רב. אבי בן 65 . סובל וסבל בעבר מבעיות בלב ( עבר 3 התקפי לב, 4 מעקפים ), סובל מל.ד. גבוה, כולסטרול, סכרת, ועבר גם 2 שבצים מוחיים. לפני שאושפז הוא היה 3 ימים בבית בלי שאכל ושתה (לא היה לו תאבון). כעת הוא מאושפז. הוא כבר חמישה ימים לא אוכל (למרות שכעת הוא מאד רעב, והרופאים לא נותנים לו לאכול). מטופל באינפוזיה + אנטיביוטיקה. הרופאים מתכוונים לחכות לתוצאת ה ST . אני מבין שהם מעוניינים בניתוח להסרת כיס המרה. אני מאד חושש אם גופו של אבי יצליח לעבור ניתוח שכזה. ידוע לי כי יש לו סתימות מלאות בכל עורקי ליבו, למעט עורק יחיד שחסום בכ 90%. מה הסיכונים בניתוח שכזה ע"פ הפרופיל הרפואי של אבי ? ומתי לדעתכם הוא יכול לאכול ? לתשובתכם הבהולה אודה. הבן המודאג.

27/06/2009 | 13:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הסיכון הניתוחי אצל אביך נראה גבוה, בטח אם הוא יצטרך לעבור ניתוח דחוף. במידה והדלקת בכיס המרה לא חולפת עם הטיפול האנטיביוטי ניתן לנקז את כיס המרה ע"י החדרת צינורית לתוך כיס המרה תחת הרדמה מקומית. פעולה זו מביא ברוב המקרים להקלת הדלקת. החיסרון בפעולה זו הוא שלאחר הסרת הצינורית ניקוז כיס המרה יכול לשוב ולגרום להתקפי כאב או דלקות כיס מרה חוזרות ולכן בדר"כ אין מנוס מניתוח להסרת כיס המרה. ניתוח מתוכנן לעומת דחוף, עם מנתח מנוסה, זמן ניתוח קצר והשגחה בטיפול נמרץ לאחר הניתוח יגדילו את סיכוייו לעבור הניתוח בשלום למרות הרקע הלבבי. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב