אבנים כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/06/2009 | 13:31 | מאת: לל

שלום יש לי אבנים בכיס המרה ואני סובל במקביל גם מחיידק בקיבה אחרי שעברתי טיפול משולש עדיין יש לי כאבים אבל אני לא יודע ממה זה נובע אם זה מהאבנים בכיס המרה או מהחיידק וזה כאבים עזים עלי לעשות בדיקת נשיפה אבל זה התעכב לי כי לקחתי כדורים נגד כאב לוסק ופפברין לפי מרשם רופא ואסור לקחת כדורים שבוע לפני בדיקת הנשיפה אבל בגלל הכאב היה צריך להקל עליו, איך אפשר לדעת מאיפה בא הכאב ואולי החיידק זה שמפריש אבנים בכיס המרה? עלי לעשות ניתוח לכריתת כיס מרה אבל בשלב זה אני עדיין לא יודע ממה נובע הכאב? ואם לא עושים מהר ניתוח של כיס המרה זה לא יכול להתפתח למצב גרוע יותר?הכאבים הם באמצע הבטן העליונה. תודה

27/06/2009 | 13:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב הנובע מנוכחות אבנים בכיס המרה שונה באופיו מהכאב המלווה מחלת כיב. נכון כי לעיתים הכאב או התסמינים יכולים להיות דומים עד כי קשה להבדיל בין שתי המחלות. עקרונית, הכאב על רקע מחלת אבנים מופיע בצורה התקפית, לעיתים קרובות כשעה וחצי לאחר ארוחה, יכול להמשך מס' שעות, כאשר באופיו הכאב מתנהג כמו "צירים" ז"א מתחזק ונרגע. לעיתים הכאב מלווה בתחושת בחילה או אפילו הקאה. לסיכום, במידה והתאור הנ"ל מתאים למה שאתה חש ולאור העובדה כי קיבלת כבר טיפול משולש, סביר כי האבנים בכיס המרה הם הבעיה העיקרית אצלך ולכן תזדקק לניתוח.

28/06/2009 | 07:31 | מאת: לל

שלום יש לי כמה שאלות יש לי כאבים בבטן העליונה במקום הקיבה, יש לי אבנים בכיס מרה וחיידק שעברתי בו טיפול משולש , האם גסטרו מומחה יכול לומר לי מאין נובע הכאב אם מכיס המרה או מהחיידק אם הוא ישנו עדיין? האם ההרדמה של כיס המרה הוצאתו היא מסוכנת כי אני צריך לעבור ניתוח של כיס המרה ואני פוחד מההרדמה? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב