מה הערך המוסף של מיפוי כבד (איזוטופים?)

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/06/2009 | 10:53 | מאת: נועה

שלום רב, יש לי המנגיומה בכבד. ההמנגיומה גדלה מגודל של 1.4 ס"מ בשנת 2004 ועד לגודל של 2.1x 1.9 x 2.7 ס"מ (לפי בדיקת US בחודש האחרון). נשלחתי לבדיקת מיפוי כבד עם כדוריות אדומות (איזוטופים). (למעשה, הרופא שלח אותי יותר בגלל דאגה שלי לממצא ופחות בגלל המלצה מצידו...שכן, לפי טענתו, יש בבדיקה חומר רדיואקטיבי, שפחות מומלץ לגוף לספוג). מה דעתך? האם בבדיקת איזוטופים ניתן לראות דברים שלא ניתן לראות בבדיקת US? האם בדיקת האיזוטופים יכולה לאשר שהממצא אכן המגיומה ולא, חלילה, גידול אחר? בתודה מראש

22/06/2009 | 22:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מיפוי כבד עם כדוריות מסומנות הינו בדיקה ספציפית לאבחנה של המנגיומה בכבד, אם כי בהמנגיומות קטנות מידי אינה אבחנתית. האבחנה של המנגיומה נעשית לרוב ע"י אולטרהסאונד ו- CT תלת פאזי, ואז אין בכלל צורך במיפוי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב