שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/06/2009 | 13:02 | מאת: יעל

לחברתי ציסטה הידועה מזה כשנתיים בכבד. בסונר אחרון שבוצע בעקבות כאבי בטן וגב המקרינים ליד , היא הופנתה למיון ושם בוצע סונר חוזר- בסונר גדילה משמעותית של הממצא 5.8*3.4. נלקחו מרקרים ca 19-9 פעמייים בהפרש של שבוע וחצי אחת מהשניה. תוצאות בדיקה ראשונה- 1500 ובבדיקה שנייה 1800. בדיקות דם כלליות תקינות, למעט עליה קלה בלימפוציטים (50.4.לציין שימוש ממושך בגלולות למניעת הריון. כמו כן בוצע MRCP- דרכי מרה ולבלב תקינים ובכבד הודגמה הציסטה בגודל המופיע למעלה עם ספטות. שאלתי היא- האם ייתכן שהעלייה במרקרים היא בשל הציסטה? האם הדבר מעיד על ממאירותה של הציסטה? ואיך ממשיכים מכאן?

22/06/2009 | 22:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מס' שאלות: האם יש רקע של מחלה ממארת? האם היתה בדיקה קודמת של CA19-9 תקינה? האם תפקודי הכבד תקינים? בכמה גדלה הציסטה? והאם השינוי נמדד בבדיקות עוקבות של אולטרסאונד? בת כמה חברתך?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב