האם דחוף להתחיל אנטיביוטיקה?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

03/02/2009 | 17:27 | מאת: מיטל

ילדי משתעל כבר כ5 ימים ,ללא חום -רק שיעול (הוא בן 14) השיעול רטוב ומרגיז,בעיקר בלילה. הלכנו לרופא ששמע את הראות וטוען שזה ברונכיט וצריכים אנטיביוטיקה-אזניל ל-5 ימים+אינהלציות. האם באמת יש צורך למהר ולתת אנטיביוטיקה כשאין חום-רק שיעולים? אני באמת מפחדת שייסתבך אך גם חבל לי סתם לתת אנטיביוטיקה. מה עם אינהלציות?חייבים ?אולי רק אינהלציות בלי אנטיביוטיקה?או רק אנטיביוטיקה בלי אינהלציות?מפריע לי כי בס"כ לא ממש רציתי ללכת לרופא רק בגלל השיעול,במקרה עברתי ונכנסתי...הילד הולך לבית ספר ולחוגים וממשיך בפעילות רגילה כולל ספורט. מה כדאי לעשות?

שלום רב! קשה לתת יעוץ מושכל בלי ליבדוק את הילד. במידה ויש ספק בהחלטת הרופא יש להיבדק עיי רופא-מומחה אחר. החלמה מהירה.

מנהלי פורום רפואה דחופה