לחצים ופחד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

24/10/2008 | 19:02 | מאת: אורנה לה

ערב טוב . בת 52 משקל 85 גובה1.60. סובלת מכולסטרול - מטופלת ביום שבת בערב חטפתי חולשה נוראית עם לחץ נוראי ברקות. מדדתי לחץ דם והוא היה גבוה 151.93 למחרת התעוררתי עם אותן תופעות, והלחץ בראש רק החמיר. פניתי לרופאת המשפחה , והיא נתנה לי כדורים להורדת לחץ דם. לופרסור- 1 ביום. אצלה במדידה היה 17090 כל היום הרגשתי לא טוב. למחרת ביקרתי אצל רופא מחליף. ביצע א.ק.ג, שהיה תקין. לדעתו, החולשה לא שיכת ללחץ הדם. אתמול חזרתי לרופאת המשפחה בטענה שהמד לחץ דם הדיגיטלי בביתי מראה על אי סדירות. כאשר שמעה שכואב לי בלסת די נלחצה.כמו כן החליפה לי את הכדור לדילטם 3 פעמים ביום והוסיפה אספירין. ושלחה אותי לבדיקת אקו לה , הולטר לב . ארגומטריה במאמץ לפי בקשתי וכן הולטר לחץ דם ברצוני להדגי ש, שאני אדם חרד מאוד, לחוץ מאוד. רואה רק שחורות.... בטוחה שיש לי סתימות בלב. אבי עבר 3 התקפי לב+מעקפים. כל פעם נכנסת לסרט של מחלה , מבצעת בדיקות ונרגעת. רופאת המשפחה הזהירה אותי לא להתחיל להשתגע וללכת לרופאים פרטיים -מכירה אותי . לא התאפקתי וכבר אתמול פניתי לקרדיולוג. ששלח אותי לבדיקת מיפוי לב. הסיבות: כולסטרול גבוה, מטופלת השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית, רקע משפחתי. הדילמה : לאילו בדיקות לפנות: לשלה או של הרופא הקרדיולוג בעיקר לאור העובדה שהיתה כתבה לפני שבוע על הסכנה בבדיקת מיפוי לב. סובלת עכשו מקוצר נשימה , חולשה נוראית ,כאב בלסת ולחץ בראש. תוך כדי הליכה הלחץ בראש וברקות מחריף וכן הלחץ בשתי הלסתות שאלותי: א. על מה מעידות התופעות? ב. אילו בדיקות לבחור? ג. האם מדובר בסכנה. בתודה מראש תודה על תשובתכם

בקר טוב קיימים גורמי סיכון למחלות לב . קרדיולוג שלח אותך לבדיקת מיפוי לב . זו בדיקה אבחנתית למרות כל הקרינה . מדאיג אותי דבר אחד-כאבים בלסת........... וכאבים בראש,רקות ולסתות שמתגברים במאמץ . כמקדם בטיחות הייתי מפנה אותך למלר"ד לצורך בדיקת אנזימים ושקילת אישפוז. אני נותן את הכבוד לרופא המשפחה שיחליט לגבי המשך הבירור והטיפול .

מנהלי פורום רפואה דחופה