סכנת מוות בעקבות שתיית חומר כימי, תסמונת מצוקה נשי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

16/10/2008 | 03:51 | מאת: יעל

שלום, איני יודעת לאיזה מהפורמים לפנות.. אימי, אישה בריאה בת 60, ניסתה להתאבד על ידי שתיית חומר ניקוי..האירוע היה לפני 5 ימים. ולאחר שתיית החומר היא הקיאה אותו במשך יום שלם, וכנראה שתתה כמה פעמים ממנו. היא בטיפול נמרץ ומונשמת על ידי אינטובציה עקב תסמונת מצוקה נשימתית- בעקבות זיהום כימי. יש לה כוויה לאורך הוושת.. היום התגלו בריאות תסנינים. יש לה חום 37.8 כרגע - מאז האירוע היה 37.5 והיום עלה ל37.8. הדופק ולחץ דם גבוהים אך לא מאוד גבוהים- לא ידוע לי כרגע במדויק . הריאות לא מראות תנגודת גבוהה. היא מקבלת מורפיום ולכן הכרתה לא מלאה. מהתבוננות באינטרנט גיליתי כי הבעיה של תסמונת מצוקה נשימתית קיימת אצל תינוקות לרוב, ויש טיפולים חדשניים יותר (למשל- ויאגרה, או לוסינקטנט שהינו סופקטנט סינטטי).., אינני מבינה דבר בנושא. האם זה יכול להיות רלוונטי? אודה על כל הצעת טיפול אפשרי. כמו כן, אודה על קבלת פרטים על מומחה בתחום, על מנת להציל את חייה.אגב- היא מאושפזת בתל השומר.. תודה רבה, יעל 0523226367

אמא נמצאת בידיים טובות .מטופלת היטב . שתהיה בריאה .... זה הטיפול המקובל בשלב זה .

מנהלי פורום רפואה דחופה