מספר שאלות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

25/05/2008 | 18:40 | מאת: נועם

שלום ד"ר בן 33, מזה כמה זמן שאני סובל מהשתנה תכופה (כולל בלילה), לפני כחודש הייתי אצל אורולג והבדיקה הפיזית היתה תקינה, בדיקות דם ושתן היו תקינות, ושלח אותי לבדיקת אופלואומטריה (בדיקת זרימת השתן), האורולוג הנ"ל הפסיק לעבוד עם הקופה, הלכתי לאורולוג אחר עם תוצאות הבדיקה והוא ציין שבדיקת האופלואמטריה לא תקינה, ונתן לי מרשם לכדור אומניק 0.4 מ"ג ביום, עם המלצה לחזור על בדיקת האופלאומטריה בעוד חודש. רק כשקניתי את התרופה הבנתי שהיא נועדה לפרוסטטה, ולמיטב הבנתי לא אובחנתי לזה. בכל מקרה התרופה לא משפיעה עלי, ותכיפות השתן לא רק שלא ירדה אלא לטעמי גם עלתה. בנוסף לכך אני בבירור אנדוקרינולוגי בגלל פרולקטין מוגבר וכן לחצי דם מוגברים לאחרונה, נשלחתי בין השאר לאיסוף שתן, שעשיתי אתמול והיום בבוקר מסרתי. נפח השתן שיצא לי ליממה הוא 4 ליטר , אני לא בטוח אם שתיתי כמות כזו במשך היממה הזו (מה גם שהשתדלתי למעט קצת מאחר ולא היה לי חומצה ליותר מהכמות הזו). יש תוצאות חלקיות : VOLUME URINE 4.00 L/24H CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)* CREATININ UCON 58.70 MG/DL רציתי לשאול מספר שאלות : 1. האם זה סביר כמות כזו של שתן ביום ? 2. אם עדיין יש לי את אותה תכיפות של שתן על אף שאני נוטל אומניק כבר כמה ימים,האם הבעיה היא אחרת מאשר פרוסטטה ? 3. על מה מעידות התוצאות החלקיות של הבדיקה ? 4. והאם זה הגיוני שלמשל בבוקר אני קם להשתין ובמשך החצי שעה שלאחר הקימה אני יוצא שוב פעמיים ? תודה על הסבלנות, ואשמח לקבל הסבר.

שלום רב! המקרה שלך הוא מורכב ודורש בירור אורולוגי-אנדוקרינולוגי ורוויזיה של הטיפול התרופתי אשר הינך מקבל.יחד עם זאת כמות הזאת של שתן באיסוף בהחלט יכולה להיות תקינה. החלמה מהירה!

מנהלי פורום רפואה דחופה