הבובה אנני בהחייאה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

21/03/2008 | 18:22 | מאת: פנינה

רציתי בבקשה לשאול מה מקור הבובה בהחייאה - מה הסיפור שעומד מאחורי בובה זו?היכן מתי ומדוע נבנתה הבובה? מאד חשוב לי לדעת. תודה רבה

הבובה חשובה מאד . ניתן לביצוע תירגול עליה כולל פעולות חודרניות שלא ניתן לבצעם על בני אדם באופן ישיר .הבובה מיועדת לצורך רכישת נסיון לצוות המטפל ובזה תירגום הנסיון על האמת אחר כך . קיימות בובות חכמות שניתן לבצע בהם החיאה מלאה .מתן מכות חשמל .טיפול בחזה אויר .הנשמה מיוחדת מקידמת הצואר והמון פעולות אחרות .

29/03/2008 | 21:31 | מאת: אייל

מסתובבת בעולם אגדה אורבנית שטוענת שהבובה אנני פותחה ע"י רופא שבתו, אנני, מתה כשהיא רצה בסנטרל פארק או משהו כזה. אבל זו רק אגדה, זו לא אמת. נדמה לי שהסיפור מאחורי הבובה הוא שרופא שפיתח את ההחייאה המציא בובה שתאפשר לתלמידים להתאמן. כשייצרו את הבובה בשנות ה-60 קראו לה "אן" ואח"כ "אנני". שמעתי שפניה של הבובה אנני מבוססים על פסל של פניה של בחורה אנונימית יפה שנמצאה מתה בסיין בפריז בתחילת המאה ה-20. אני לא יודע אם זו האמת, אבל, יכול להיות שכן. באותה תקופה היה מקובל להכין מסכות ופסלים כאלו.

30/03/2008 | 16:30 | מאת: פנינה

תודה רבה רבה עבור המידע , מאד מאד עוזר לי יום טוב פנינה

מנהלי פורום רפואה דחופה