שיעול- דחוף!

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

31/01/2008 | 22:49 | מאת: גילי

שלום, לפני שבועיים התקררתי, הייתה לי נזלת ושיעולים רטובים. הלכתי לרופא שלי בצבא, והוא הביא לי טיפות אף וכדורים קלגרון. עברה לי ההצטטננות, אבל עכשיו נשארתי עם שיעולים בילתי פוסקים יבשים, אתמול לא יכולתי להירדם כל הלילה וישן נסעתי לקצין העיר, שם הוא בדק תפקוד ריאות, לא ראה משהו מיוחד והביא לי קודיקל.. התחלתי לקחת ואני חייבת להגיד שזה לא ממש עזר לי, מאתמול ב 5 בבוקר נאלצתי לקחת 4 כדורים ואני פוחדת שאני לוקחת יותר מידי.. הלכתי היום לסופרפארם שאלתי את הרוקח קצת על הכדור ואם יש עוד כדורים נגד שיעול, הוא אמר שזה הכדור הכי חזק. עכשיו לקחתי שוב את הכדור, ויחד איתו לקחתי 2 שאיפות מהמשאף שלי הונטולין.. והשיעול פסק. השאלות שלי הן: ממה נובע השיעול הזה? האם יכול להיות שזה התקף אסטמה סמוי?מזה עוד יכול להיות? זה לא מלווה בקוצר נשימה, פשוט שיעולים בילתי פוסקים. עכשיו כל פעם שאשתעל אני צריכה לקחת ונטולין? האם ונטולין ממכר? בזמן האחרון אני שואפת מהונטולין כמעט כל פעם שאני בלחץ, כי זה מאוד מרגיע אותי? מה הסכנה בשימוש בונטולין? אנא עזרו לי, גילי

השיעול יכול להיות סיבוך של שפעת. יתכן אסטמה קלה . קודיקל זה כדור שמכיל קודאין שזה נגזרת של המורפין .משפיע על מרכז השיעול במח ,אבל עלול לגרום לישנוניות ואפטיות . זה מה שנקרא טיפול סימפטומטי. אם השיעול מתמשך יש מקום לטיפול אנטביוטי ספיציפי או ביצוע צילום חזה .

מנהלי פורום רפואה דחופה