התנפחות שפתיים פתאומית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

09/05/2007 | 08:44 | מאת: דנה

שלום, אתמול בלילה, בעלי ,בן 27, התקשר אלי כשהיה בדרך מהעבודה הבייתה, ואמר לי שהוא מרגיש מוזר, שכאילו התנפחו לו השפתיים. כשהוא הגיע הבייתה, ראינו שבאמת התנפחו לו השפתיים, מאוד מאוד התנפחו. שאלתי אותו אם עקץ אותו משהו או שאכל משהו חדש והוא אמר שלא. ישר הלכנו למוקד רפואי חירום, הרופא שבדק אותו שם קבע שמדובר בתגובה אלרגית ונתן לו כדור לורטידין ומשחת בטאקורטן.הוא אמר שלדעתו זה יעבור היום. היום בבוקר שהסתכלתי עליו, השפתיים היו עדיין נפוחות מאוד ללא שיפור ניכר לעין. חשוב לציין שזה הסימפטום היחידי, אין קשיי נשימה או משהו אחר. זאת פעם ראשונה שזה קורה. למה ניתן לשייך את זה? הוא שתה קולה מבקבוק זכוכית כחצי שעה לפני שזה קרה, ולפני כן לקח כדור "אדוויל" מאחד העובדים איתו. הוא תמיד שותה קולה וגם אדוויל הוא לא כדור חדש לו. יש לו רגישות לפניצילין. אשמח לייעוץ מה לעשות אם הנפיחות לא תרד, מתי אמורה לרדת? ואיך בודקים מה גרם לזה? תודה.

עניתי כמה פעמים על השאלה אך כנראה לא נקלטה .לפי הסיפור נראה שמדובר בתופעה אלרגית ,אך גם אבחנות אחרות באות בחשבון .בשלב זה יתכן והוא אלרגי לאדוול ,למרות שלקח קודם לכן .הטיפול מתחלק לתרופות מסוג אנטי היסטמינים כמו לורטידין ,וסטירואידים במצבים היותר קשים .במידה ולא הגיב לטיפול הראשוני ,יש מקום להתיעץ עם הרופא המטפל ולשקול מתן סטירואידים ,בשאלתכם לביצוע תבחינים לאלרגיה ,לדעתי אין הצדקה על סמך פעם אחת לבצע טסטים מיוחדים ,יחד עם זה יש מקום להמנע מנטילת תרופה זו ותרופות ממשפחה זו .

09/04/2017 | 02:04 | מאת: דניאל

גם לי זה קרה ניראלי שזה מלחץ

08/07/2023 | 09:40 | מאת: זהבה

מה עושים. שיש נפיחות בשפתיים והפנים

מנהלי פורום רפואה דחופה