נשיכת כלב

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

03/12/2013 | 00:33 | מאת: ק

שלום רב, שיחקתי עם גור כלב בן חודשיים היום ונשרטתי מהניבים שלו. השריטה לא ממש עמוקה,ירד לי קצת דם, שטפתי עם מים וסבון, חיטאתי עם אלכוהול, וחבשתי עם יוד,והעור כבר התאחה. יותר מאוחר החלפתי פלסטר עם משחה אנטיביוטית לעזרה ראשונה. חשוב להדגיש שהגור בן חודשיים עבר 2 חיסונים ונישאר לו עוד שניים, שאחד מהם הוא הכלבת. בנוסף לכך חיסון הטטנוס האחרון שלי היה בגיוס לפני 7 שנים. מה עליי לעשות?

יש לקבל זריקת טיטנוס במסגרת קופ"ח ובמקביל לפנות ללשכת הבריאות לדווח ולבדיקה אם צריך טיפול או חיסון מעבר לטיפטול הבסיסי . יש לציין שלשכת הבריאות או ביעוץ אתם מתקבלת החלטה לגבי חיסון לכלבת באם זה פסיבי או פעיל או שניהם .

מנהלי פורום רפואה דחופה