כווית קור מחנקן נוזלי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

15/03/2013 | 10:35 | מאת: משה

שלום רב !! אתמול נשפך לי חנקן נוזלי על כפפת בד שלבשתי, עד שהצלחתי להסירה איבדתי תחושה בקצה בוהן שמאל ויד ימין החלה לשרוף לי במספר מקומות. לאחר כשעתיים השרתי את הבוהן במים בטמפ' של 41 מעלות בדיוק למשך חצי שעה, מה שמאוד כאב ולכן נטלתי פרצטמול 500 מג. היום בבוקר נוצרו לי ביד ימין שלפוחיות - ללא חוסר תחושה. אולם בקצה בוהן יד שמאל בגודל של 1 סמק קיים איזור חסר תחושה לחלוטין, רובו לבנבן עם כתמים אדומים ורדרדים קלים במרכזו שהופיעו הבוקר. בנוסף אני נוטל 20 מג ציפרלקס, 300 מג וולבוטרין, 100 מג אלוריל, ו - 0.5 מג קולכיצין. האם יש מה לעשות ? הבנתי כי החלק הנל מת וככל הנראה ינשור ? למה הוא יתחלף ? אשמח לתשובתך המהירה דוקטור. תודה, משה

אתה מתאר כוויה לכל דבר . יש לטפל בסילבירול מקומי (כפות ידיים ). השלפוחיות תיעלמנה והצבע יחזור לנורמה בהמשך .

מנהלי פורום רפואה דחופה