FUO

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

22/08/2012 | 15:32 | מאת: חן

שלום רב, שמי חן, בת 27. בעברי 3 אירועים של superfic+deep vein thrombosis (אירועים היו ב- 09.2004, 05.2005 ו-10.2005) וטופלתי בקלקסן וקומדין עד לשנת 2008 בבירור מקיף לקרישיות ללא ממצא. כמו כן פסוריאזיס פעיל שבו אני מטופלת משנת 2009 ב-ENBREL (משפחת TNF) ומשחות בעיקר דייבובט עם תחילת אירועי DVT החל תהליך של FUO על בסיס יומי של עד 38 מלווה בכאב שרירים, עייפות וחולשה. בוצעו סרולוגיות, בדיקות מרובות למחלות אוטואימוניות, דגימת מח עצם, CT,MRI ללא אבחנה. החום נמשך כמעט שנה ללא הסבר ונעלם מעצמו. ב-2007 חזר פעם נוספת ללא סיבה ונעלם לאחר כחצי שנה ושוב בין2009-2010 ב-2008 נתגלו בלוטות וקשריות לימפה מוגדלות בכל התחנות (LYMPHADENOPATHY) ובנובמבר 2009 בוצעה כריתה של 2 בלוטות מפשעתיות (7 ס"מ ו-3.4 ס"מ- בתשובה בלוטות תגובתיות) הבלוטות עדין מוגדלות עד היום והן רגישות וכואבות כאשר הן גדלות וקטנות באופן שרירותי. לפני כשלושה חודשים חזרה התופעה של FUO כאשר חום גוף נמדד מספר פעמים ביום. במדידה ראשונית לאחר שינה נמדד ממוצע של 36.5 ועולה עד 38.5 כ--5-7 פעמים ביום- ויורד מעצמו. במהלך השנים טופלתי נרחבות הן במחלקה להמטולוגיה ופנימית מייעצת בבי"ח איכילוב. לאחרונה אושפזתי בבי"ח מאיר בנושא בניסיון למצוא את הסיבה לעלייה של החום. הבדיקות תקינת פרט לבדיקת Q FEVER ו- IGG שחזרו חיוביות ונשלחו למכון לבדיקה חוזרת. כל שאר הבדיקות שליליות/תקינות כאמור הדבר פוגע בתפקוד היום-יומי. אני פונה בבקשה לקבלת עזרה או רעיון מה עשוי לגרום לתופעה שכן הרופאים המטפלים לצערי, כבר "הרימו ידיים". אשמח לכל עזרה או רעיון או הכוונה לרופא שיכול לטפל או במידה וישנו מישהו שמוכן לקבל את המקרה שלי ולבחון הנושא לכדי פתרון.

בקר טוב את אושפזת לא מזמן בבית חולים מאיר ובטוח שבוצע שם כל הבירור כולל תרביות דם ,שתן ,צילומים למיניהם עמו צילום חזה ,U.S בטן ,אקו לב ואחרים ........ בעבר בדיקת מח עצם וביופסיה מבלוטול לימפה מפשעתיות . יש להמשיך במעקב בית החולים או המרפאה המיעצת ולהתיעץ עם זיהומולוג !

מנהלי פורום רפואה דחופה