נשיכה מחולדה באצבע בבוהן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

15/03/2019 | 01:53 | מאת: מיה

שלום דר אני עובדת כמדריכה לחוגי חיות היום באמצע פעילות עם חולדות מעבדה קטנות נשכה אותי חולדה בבוהן וירד מעט דם כמובן ששטפתי מיד את האצבע וסמתי פלסטר , הלכתי לרופא משפחה שאמר לי לפנות ללשכת הבריאות שהיתה כבר סגורה אז אמרתי שאחכה למחרת , פתאום בחצות התחלתי לקרוא דברים על נשיכת חולדות קיבלתי התקף חרדה ורצתי למוקד כשאני ממש סובלת מפחדים איומים הרופא שם הרגיע אותי שהסיכוי שחולדת מעבדה תהיה נשאית לכלבת הוא קלוש שאלך ללשכת הבריאות לקבל טטנוס ושם הם כבר יטפלו בכל . הפצע ממש קטן מין דקירת מחט בבוהן הפצע כואב מעט אך אינו נפוח או מוגלתי . המעסיק שלי אמר שהחולדות לא מחוסנות כי זה לא כלכך נהוג לחסן אותם אבל הם בפיקוח של וטרינר והן חולדות שכל הזמן בהחזקתו במשרד והוא מאכיל אותן . כמובן שבבוקר אני רצה למשרד הבריאות האם יש סיכוי לכלבת או כל וירוס אחר שהחולדה העבירה לי ??? האם המצב הפיך ?? אני לא מצליחה לישון בת 27

הכתובת זו לשכת הבריאות . על לשכת הבריאות להחליט באם קיים צורך לחיסון לכלבת טטנוס יינתן במסגרת קופ"ח . חיטוי מקומי טוב בזמן אמת !!!

מנהלי פורום רפואה דחופה