רמת המוגלובין קצת גבוה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

30/08/2018 | 23:55 | מאת: שלמה

שלום בן 44 רופא המשפחה הפנה אותי להמטולוג עקב תוצאה של המוגלובין 17 בבדיקת דם רגילה. שאר הבדיקות תקינות. הוא אמר שזה מגביר את הסיכון לשבץ מוחי. אציין שגם בבדיקות אחרונות קודמות הערכים הם באזור ה-17 או קרוב לזה. כ"כ לפני כמה שנים קיבלתי זריקות טיפול תחליפי לטוסטסטרון, וזה העלה לי את ההמוגלובין והמטוקריט מעל הנורמה בדיקת רמת Erythropoietin היתה תקינה. הפסקתי את השימוש וכן נשלחתי לבצע כמה הקזות דם. מאז זה חזר לנורמה, אך עדיין ברמות הגבוהות. האם זה אכן בעייתי המוגלובין 17? והאם יש לזה משמעות וסיכון לגבי צום? ומה ניתן לברר מעבר לבדיקת Erythropoietin שהיתה תקינה לפני כמה שנים? תודה רבה

המוגלובין והמטוקריט גבוהים גורמים לזרם דם איטי בכלי דם ובמיוחד בעורקים של הצוואר מכאן תלונות שונות וסיבוכים שונים . אחד התפקידים של ההמטולוג לברר ולהגיע לאבחנה ................. וטיפול בהתאם .הקזות דם ? טיפול אחר ??

מנהלי פורום רפואה דחופה