PFAPA אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

30/06/2011 | 15:20 | מאת: ננה גינזבורג

שלום ! קראתי באתר שלכם על וירוס הפי-פאפא. האם הוא יכול להופיע אצלי, אני בת 28? בעבר סבלתי מדלקות גרון (עם הימצאות סטרפ.). עברתי כריתת שקדים וכבר כמה שנים לא הייתי חולה. לפני כחצי שנה, לאחר שחזרתי מטיול בדרום אמריקה, כל חודש - חודש וחצי מופיעה אצלי מחלת חום הדומה לדלקת גרון. זה מתחיל מחולשה וכאבי שרירים וכאבי ראש , בלוטות נפוחות בצוואר וכאבי צוואר, ממשיך עם חום גבוה (מעל 39) במשך חמישה ימים ובסוף יוצאים גם תפליטים לבנים בדיוק כמו בסטרפ. אבל המשטחים תמיד יוצאים שליליים. במהלך המחלות נבדקתי אצל מומחה אף אוזן גרון, אותו אחד ניתח אותי והוא אמר שמדבור במחלה ויראלית מאחר וגם הענבל וגם הדפנות האחוריות מודלקות. המחלה עוברת מעצמה, כמה פעמים נתנו לי אנטיביוטיקה (לא היו שום ממצאים מצדיקים , סתם כי זה נראה להם כמו דלקת גרון ולא רוצים לחכות למשטח) האם יכול להיות שמדובר בפי-פאפא? מה עושים? למי פונים? רופאת המשפחה נותנת כל פעם אותה תשובה - בואי נחכה למשטח גרון , אם יחזור חיובי תתחילי אנטיביוטיקה ואם לא אז זה וירוס ואין מה לעשות. אני מניחה שאין צורך להסביר עד כמה המחלה הזאת פוגעת באיכות החיים , לימודים , עבודה , חיי חברה ומשפחה. איפה אפשר למצוא שכן יאמין לי שאולי זה פי-פאפא וינסה לטפל בזה? תודה ! גינזבורג ננה

נראה שמדובר במחלה וירלית . יש לעקוב אחרי התסמינים ולהיות במעקב אצל רופא משפחה ואצל רופא א.א.גרון . ניתן לבצע בזמן המחלה בדיקות דם כלליות כולל לוירוסים ולראות את התוצאות !

08/10/2012 | 14:09 | מאת: מירי

היי ננה, אמנם עברה מעל שנה מאז שפרסמת את ההודעה אבל אם את עדיין מקבלת עדכונים מהאתר ורואה הודעה זו, צרי איתי קשר. אני בת 29 וסובלת מאותה תופעה בדיוק קרוב לארבע שנים מלבד העובדה שטרם הסרתי שקדים. ונראה כי אין מוצא, אף אחד לא יודע מה לעשות מלבד לנסות טיפול בסטרואידים שעזר לי מספר פעמים אבל כשל גם לפחות פעמיים. בכל מקרה אשמח לחלוק איתך מידע אם תראי הודעה זו. מירי

08/10/2012 | 15:06 | מאת: ננה

היי מירי, את ההודעה פירסמתי לפני שנה בדיוק במהלכו של התקף חום שכזה שנמשך שבוע ימים. עד אז ניסיתי לעשות כל דבר - רפואה סינית, הומאופטיה, נטורפתיה, הוצאת שקדים וכלום לא עזר. אחרי הוצאת השקדים המצב השתפר קצת אבל מהר מאוד חזרו ההתקפים האלה והיו אף יותר חמורים. למרות שהתשובה שקיבלתי כאן בפורום היתה שמדובר במחלה ויראלית, המשכתי לחפש מידע על פי פאפה ומצאתי רופא שמתמחה במחלה זו בארץ והגעתי אליו. כל הממצאים נשמעו לו מתאימים וניסיתי לקחת מנה של פרדניזון (3 כדורים בבת אחת) ותוך שלוש שעות הכל עבר לי. לאחר מכן המחלה הזו חזרה עוד 3-4 פעמים, בכל אחת מהפעמים ברגע שזיהיתי שמדובר באותה התחלה לקחתי מנה של 3 כדורי פרדניזון והכל עבר. כבר חצי שנה לא היה לי התקף כזה בכלל. אני עשיתי הוצאת שקדים בלייזר ואם את שוקלת לעשות ניתוח להוצאת שקדים אז אני מאוד ממליצה לך על השיטה הזו גם. בגלל שאת לא יודעת אם הוצאת השקדים באמת תעזור , אצלי למשל זה לא עזר כי זה פשוט לא היה הגורם, אז חבל לעשות ניתוח שבגיל שלנו הוא כבר לא פשוט עם הרדמה מלאה. אני לא יודעת איזה מענה את קיבלת מרופאי אף אוזן גרון בקופות חולים, אותי אף רופא אף אוזן גרון לא בדק עם מכשיר מעבר למקל ארטיק עד שהלכתי באופן פרטי. בגלל שכתבת שהסטרואידים לא עזרו לך בחלק מהפעמים אז אני לא יודעת אם המקרים שלנו דומים האם השקדים אצלך בכלל מוגדלים ועם חורים?

22/02/2017 | 01:36 | מאת: שלי

היי אני לא יודעת אם את רואה את ההודעות מפה עוד כי זה מאוד ישן אך אשמח אם תיצרי איתי קשר אני זקוקה למישהו עם ניסיון בנושא הזה כרגע. בכל מקרה זה המייל שלי [email protected]

24/11/2017 | 13:21 | מאת: נגה

שלום, שמי נגה בת 24, קראתי את כל ההתכתבות ויש בי מעט תקווה, הסיפור שלי תואם לשלכן וכעת שוקלים גם את האופציה של פי-פאפה. אך כיוון שלא גילו אותה אצל הרבה מבוגרים חוששים שזה לא המקרה, אשמח לקבל את הטלפון של הרופא המומחה שטיפל בך.. ובכללי להתייעץ מעט ולשמוע את ההשפעה של התרופה עלייך.. ממש אשמח שתצרי איתים קשר במייל [email protected] תודה רבה, נגה

31/07/2018 | 07:29 | מאת: אילה

היי ננה בתי בת 27 וסובלת בדיוק מאותן תופעות כבר תקופה ארוכה אני אשמח שתצרי קשר במייל כדי לשוחח איתך ועם עוד 3 הנשים שכתבו בפורום כאן , שכולן בסביבות גיל הבת שלי כדי שנלמד וננסה למצוא פתרון [email protected] תודה

29/09/2018 | 14:54 | מאת: דורית

לבני החייל יש תופעות גומות כל חודש בערך כאבי גרון מלווים החום חולשה תפליטים ובלוטות מוגדלות אשמח להפניה לרופא המומחה בטיפול או קודם לכן זיהוי תודות דורית [email protected]

23/02/2019 | 13:16 | מאת: תום

שלום, סבלתי מאותו מגוון בעיות שצוינו בתגובות למעלה. פניתי אל כל הנשים שהשאירו כאן את המייל שלהן על מנת לבדוק אם מצאו פתרון שאוכל להשתמש בו. דורית (שבנה החייל חלה) אמרה לי שהשתמשו באסטרגלוס וזה פתר את הבעיה. אני לא מאמין גדול בצמחי מרפא ורפואה אלטרנטיבית אבל בצר לי ניסיתי את התוסף הזה וזה פשוט העלים לי את כל ההתקפים הבלתי אפשריים של חולי שהיו לי (כל חודש חודשיים כאבי גרון עם חום שמפילים אותי לפעמים לשבועיים). לא יודע אם האסטרגלוס באמת עזר או שהגוף פשוט התגבר לבד אבל ממליץ בחום לנסות. בהצלחה!

02/08/2019 | 10:47 | מאת: תום

עידכון לפוסט שלי לגבי אסטרגלוס: בסוף זה לא עזר :-(

מנהלי פורום רפואה דחופה