קרע בגלוטאוס הורם לכאבים חזקים ומגבלות תנועה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

03/12/2016 | 18:28 | מאת: bruria

בדיקות MRI הראו קרעים חלקיים בגלוטאוס מדיוס (רטרקציה של הגיד). כאבים חזקים, מגבלות הליכנ ועליה במדרגות. מה מומלץ כטיפול וכהרעת מצב? האם יש תרגילים שיכולים לעזור?

05/12/2016 | 11:16 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

מדובר בדלקת כרונית של הגידים המחוברים לעתם הירך ותפקידם ליצב את האגן ולתמוך בו בזמן ההליכה. הטיפול הוא לרוב ע"י תרגילי מתיחה וחיזוק של השריר המחובר לגיד זה. מומלץ להיבדק ע"י אורתופד להעריך מה מידת תפקוד שרירים אלו. לרוב יש שיפור ע"י פיזיותרפיה בלבד. אם הבעיה היא כאב בלבד ללא חוסר תפקוד ניתן לשקול טיפול ע"י הזרקת סטרואידים מקומית. ישנן גם אפשרויות ניתוחיות כאשר יש חוסר תפקוד משמעותי של מערכת זו.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים