פיענוח תוצאות לקרע "ידית דלי" במפרק הירך - MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

01/12/2016 | 16:20 | מאת: אבי

שלום , עקב כאבים בירך מפעילות ספורט שלא פסקו מזה חצי שנה ולאחר המון טיפולי פיזיוטרפיה ונוגדי דלקת , החלטתי לבצע בדיקת MRI והתוצאות הן כדלקמן : מודגמת בליטה גרמית באספקט הקדמי של אזור המעבר בין ראש לצוואר הפמור המחשידה לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג CAM. מודגמת קונטוזיה לשדית בסמוך,ייתכןמשנית לתפס.מודגם קרע הוריוזנטלי לרוחב הלברום הקדמי עליון עם שבב לברום מנותק חלקית מדיאלית ומתחת למיטת הקרע בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך9 סדרה 5 וחתך7 סדרה 7 ). לא הודגם נזק סחוסי פוקאלי בסמוך . הממצאים מחשידים לקרע "ידית דלי".מודגם קרע חלקי של הליגמנטום טרז באזור אחיזתו אל הפוביאה. הקפסולה מודגמת שמורה . אין עדות לנזק סחוסי פוקאלי בראש הפמור . סיכום:קרע "ידית דלי" בלברום הקדמי עליון כמתואר . מה זה אומר בדיוק , איך אפשר לטל בזה ?רק ניתוח ובאיזה אופן ? או משהו אחר ? תודה רבה על תשובה

05/12/2016 | 11:09 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

מדובר בתמונה הדמייתית המתאימה לתסמונת צביטה של מפרק הירך. קרע ידית דלי הכוונה היא שיש קרע לאורך ה"לברום" (שולי המפרק) שמחובר בבסיס שלו בשני הצדדים בצורה המתאימה לאיך שהידית של הדלי מחוברת לדלי עצמו. אין בימנים של שחיקה של המפרק אבל יש סימנים לבצקת מח עצם - כלומר יש חבלות חוזרות לצוואר הירך מפגיעה בשולי המפרק. הטיפול מתחיל בטיפול פיזיותרפי כאשר לעיתים נדרשים לבצע ניתוח לתיקון של שולי המפרק הנ"ל. ממליץ לפנות לרופא מומחה לספורט בעל נסיון בארטרוסקופיה של מפרק הירך.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים