עיבווי קורטיקלי טביה האחורית המדיאלית בצורת בליטות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

29/11/2016 | 14:21 | מאת: Yair

שלום נשלחתי לבצע בדיקת CT גפיים (עם חומר ניגוד ובלי) לשלילת משהו שהיה נראה בצילום רנטגן כגידול שפיר בשוק. וכאבים בשוקיים. בפענוח נכתב: שרירים סימטריים ללא בצקת, האדרה או אטרופיה, אין הרס עצם או תהליך תופס מקום ברקמות הרכות או בעצם. אין בצקת בשומן התת עורי ובעור. נוזל תוך מפרקי בנפח תקין במפרק הברך ובין מפרקי הקרסוליים. יש עיבוי של הקורקטקס בצורת בליטה אחורית מדיאלית עבה בגבול האחורי של הטיביה האמצעית-דיסטלית משני הצדדים, מעט בולט יותר משמאל. הממצאים נמצאים סמוך למוצא שריר הטיביאליס האחורי. לסיכום: עיבוי קורטיקלי בטיביה האחורית המדיאלית בצורת בליטות. ייתכן ומדובר בשינויים עקב שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים. אין עדות לתסמונת המדור בבדיקה זו. CT אינה בדיקה רגישה בשאלה זו. מה זה הממצא של העיבוי קורטקס בטיביה אחורית מדיאלית בצורת בליטות? מה הכוונה שייתכן וזה בעקבות שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים? זה דורש בדיקה כלשהי? ניתן לטפל בזה? איזה אורטופד מטפל בדברים הללו? (מי ששלח אותי לבדיקה זה אורטופד אונקולגי שהופניתי אליו בגלל הממצא החשוד) לגבי תסמונת המדור, אני סובל מתסמונת מדור כרונית, וזה הוכח בבדיקת לחצים תוך מדורי, אך אני מבין שבבדיקת סיטי לא ניתן לראות את זה ולכן לא ראו או שעקרונית יש סימנים גם בבדיקת סיטי שיכולים לרמז על קיום התסמונת? תודה רבה

05/12/2016 | 00:32 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

עיבוי הקורטקס בצורה המתוארת הנ"ל, ללא תגובה מסביב, ובוודאי כאבים היא מופיעה בשתי הרגליים אינה מתאימה לתהליך גידולי. מדובר בעיבוי של העצם כתגובה למשיכה של מעטפת העצם ע"י שרירים וגידים המחוברים אליה. כשלעצמה אין היא גורמת לכאבים אלא המתיחה עצמה יכולה לגרום לכאבים. אם ישנם כאבים ניתן לפנות לאורתופד ספורט\אורתופד כללי, אין מדובר בבעיה אונקולוגית. לגבי תסמונת מדור אכן אין בדיקת הCT מאבחנת בעיות מסוג זה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים