בורסיטיס בירך, טיפול בסטרואידים ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

25/10/2016 | 11:33 | מאת: בן

אובחן אצלי בורסיטיס בירך לאחר כאבים של כשלושה חודשים באזור העליון של הירך החיצונית / אחורית. בשוטף אני רץ, עם תחילת הכאבים החזקים הפסקתי לחלוטין את הריצה. טיפול ראשוני היה שבועיים של כדורי ארקוקסיה, שלא עזרו, ולפני כשבועיים קבלתי זריקה מקומית של סטרואידים. לאחר מספר ימים הכאב אכן ירד בצורה משמעותית, אך לא נעלם. לפני מספר ימים השתוללות עם הילדים גרמה לי להחמרה מסויימת (עדיין רחוק מהאב הראשוני). הרופא המטפל אמר שקיים סיכוי של כחמישים אחוז שתדרש זריקה נוספת בעוד כשבועיים (החומר עדיין פעיל), במידה ולאחר תקופה זו תהיה החמרה. שאלתי אותו לגבי חזרה לפעילות גופנית (ריצה) והוא אמר שאין מניעה כלשהי מכך. שאלתי אליכם היא האם לחזור לריצה (אימון קל וקצר כמובן) היא רצויה והאם היא לא יכולה לגרום להחמרה במצב (לאור ההחמרה שתארתי קודם לכן). כמו כן - אחרי כמה זמן בממוצע דלקת מסוג זה עוברת כשמטופילם בסטרואידים?

25/10/2016 | 20:36 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום הסטרואידים מורידים דלקת באופן זמני. לעיתים, במידה והגורם הראשוני נעלם יתכן והכאב לא יחזור. במידה ותמשיך לרוץ, ככל הנראה בצורה שמעודדת דלקת זו הכאבים יכולים לחזור. מומלץ במקביל לבקש ולתרגל תרגילי פיזיותרפיה ומתיחות לשריר גלוטאוס מדיוס וטנסור פציה לטה. בהצלחה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים