קרע מלא ברצועה צולבת קדמית ACL

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

18/10/2016 | 18:43 | מאת: אריק

1. האם ההמלצה לבצע ניתוח? גיל 45. מהי הגישה הרווחת? טיפול שמרני, פיזיותרפיה, חיזוק שרירים או לגשת לניתוח? 2. האם קיים "חלון זמן" לביצוע הניתוח? או שניתן לבצע במועד עתידי, אם בכלל?

19/10/2016 | 11:21 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

בגיל 45, בפגיעה מבודדת של הACL מומלץ על נסיון טיפול לא ניתוחי ע"י פיזיותרפיה להשגת טווחים מלאים וביטחון בהליכה. בכל מקרה מומלץ על המתנה בין הפציעה והניתוח עצמו ע"מ להימנע מהצטלקויות בתוך הברך. את הניתוח עצמו ניתן לבצע גם בהמשך במידה ולא יהיה שיפור בתפקוד.

19/10/2016 | 14:10 | מאת: אריק

תודה רבה. בהנחה שלא אעשה ניתוח, האם ניתן יהיה לשוב לפעילות ספורטיבית מתונה כגון: ריצה, שחיה ורכיבה על אופניים?

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים